Om oss

Ur Svensk knivförenings tidning Knivmakaren, Nr 2, 2008:

 

"Knivklubben Masurerna finns i Luleå och vi är ett gäng intresserade knivslöjdare som har träffats i en slöjdsal varje onsdag de senastes ju åren. Jag märker tydligt hur alla utvecklas i sitt slöjdande och det är väldigt roligt. Deltagarantalet växlar en aning men vi brukar ligga mellan 9-12 st. Att träffas och utbyta erfarenheter i och kring sitt slöjdande är utvecklande. Form, teknik och material är viktigt att få inblicki, speciellt när man är nybörjare.

Varje onsdag har någon i uppdrag att ta med sig kaffe och tilltugg. Kaffepausen är alltid efterlängtad. Med kaffekoppen i hand pratas det inte bara kniv, utan många roliga och intressanta historier dryftas och det är lika viktigt som någonting annat - Historier måste också "putsas och filas på" likt knivslöjd.

Vi har också specialkvällar med inbjudna erfarna slöjdares om delar med sig av sina erfarenheter. Senast var Jan Lindfors på besök och han pratade kniv och gravyr med oss. En mycket intressant kväll. Stefan Broström från Råneå som nu är deltagare i Masurerna har tidigare under några helger lärt oss bladsmide och nu senast om hur man på bästa sätt syr en slida. Det är bra för gänget att ha med en erfaren smed/slöjdare som Stefan Broström. Senaste onsdagen hörde jag någon fråga:
"Kan du göra ett fulltångeblad åt mig till nästa onsdag"?
"Visst, det fixar jag"... -svarade Stefan.

Snygga knivskaft i björk- och sälgmasur har inspirerat till namnet Knivklubben Masurerna.
Hälsningar från oss i Luleå."

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)